Hírek

Átadták Máriapócson az új zarándokközpontot

Zarándokközpont Máriapócson

Egy zarándokközpont szentelése az Önmagát kinyilatkoztató Isten befogadó szeretetének egyértelmű jele! A Máriapócsra érkező zarándok vagy éppen turista is szeretne találkozni ezzel az igen különös élménnyel, melyben megtapasztalhatja Krisztus és az Istenszülő megerősítő, vigasztaló, kegyelmet árasztó befogadását.

Semjén: Máriapócs az ország lelki értelemben vett egyik központja

Semjén

Máriapócs az ország lelki értelemben vett egyik központja, de egyben a világ legnagyobb görög katolikus kegyhelye is - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hajdúdorogi Egyházmegye partnerségével indított magyar-román vallásturisztikai beruházás nyitórendezvényén kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

Mária sugara – Közös vallásturisztikai értékek megőrzése és bemutatása

Máriapócs Kelet-Magyarország jelentős búcsújáró helye. Regionális operatív program keretében az elmúlt két évben a Kegytemplom épülete és berendezése felújításra és restaurálásra került, a Kegytemplom körüli tér átgondolt, nagybúcsúk fogadásához méltó átalakítása történt meg, ezáltal a vallási, vallásturisztikai szempontból eddigi is jelentős attrakció infrastrukturális adottságai javultak.